top of page

HOE HET WERKT

Allium sativum: 

Allium sativum is de wetenschappelijke naam voor look. Deze plant wordt al minstens 7000 jaar lang niet alleen gebruikt om smaak toe te voegen aan een gerecht, maar ook voor de geneeskrachtige eigenschappen die er eigen aan zijn. Zo hebben verschillende studies aangetoond dat look het niveau van slechte cholesterol kan doen dalen, terwijl voldoende lookconsumptie ook een verlaagd risico op bepaalde vormen van kanker met zich zou meebrengen. Ook het immuunsysteem lijkt er baat bij te hebben.

 

Enkele wetenschappelijke abstracts kan je hier lezen:

Echinacea purpurea: 

Echinacea is een plantengeslacht dat als kruid vaak wordt ingezet tegen onder andere verkoudheid.

Wetenschappelijk onderzoek over de effectiviteit daarvoor vind je onder andere hier:

Matricaria chamomilla: 

Deze plant is bekend als ‘echte kamille’ en onderscheidt zich van het geslacht schubkamille door de afwezigheid van stroschubjes in het bloemhoofdje. Ze is een van de oudste bekende kruiden die de mensheid kent en werd al ingezet tegen talloze aandoeningen en stoornissen, waaronder hooikoorts, ontsteking, spierpijn, menstruatiestoornissen, slapeloosheid, maagzweren, wonden, darmproblemen, reuma, diabetes en aambeien. Natuurlijk is ook hier het nodige wetenschappelijke onderzoek over verschenen:

Viola tricolor:

Ook het driekleurig viooltje wordt gebruikt in de strijd tegen verschillende aandoeningen, waaronder kwalen van de luchtwegen, hartkwalen, krampen in de borst en borstvliesontsteking. Ze wordt geprezen om haar antibacteriële eigenschappen, zoals duidelijk wordt gemaakt in dit onderzoek:

Triticum repens (kweekgras):

Ook het laatste ingrediënt in Phytexponent heeft vanzelfsprekend geneeskrachtige eigenschappen die wetenschappelijk zijn bestudeerd. Een lijvige rapportering daarrond vind je hier:

Zoals de meesten onder ons wel weten, is het immuunsysteem een verdedigingssysteem dat bestaat uit verschillende biologische structuren en processen die levende organismen beschermen tegen ziekte. Daarvoor moet het heel wat verschillende ziekteverwekkers kunnen detecteren: virussen, bacteriën, schimmels, enzovoort. Bovendien moet het ook kunnen onderscheiden tussen die pathogenen en gezond weefsel. Jammer genoeg kunnen allerlei zaken ons afweersysteem verzwakken: ziekte, leeftijd, erfelijke aandoeningen en blessures, maar ook de gevolgen van allerlei psychologische problemen kunnen een nadelig effect hebben op zijn werking.

 

Bij de bereiding van Phyt exponent worden meerdere planten en kruiden gebruikt waarvan de geneeskrachtige werking al jaren vaststaat, waaronder look. In een plant zitten gemiddeld 2500 tot 5000 verschillende moleculen, waarvan enkele worden beschouwd als verantwoordelijk voor de medicinale eigenschappen ervan. 

Siberian ginseng:

Eleutherococcus senticosus of algemeen bekend als Siberische Ginseng en zijn actieve ingrediënten wordt eleutherosiden genoemd. Het heeft een lang gedocumenteerd gebruik en kan het immuunsysteem stimuleren. In Rusland is veel onderzoek gedaan op deze plant.
Meer onderzoek vindt u op deze link:

 

 

http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/siberian-ginseng

bottom of page